IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сингапур може да отмъкне короната на Лондон като световен бизнес център

Според класация на PwC азиатската островна държава задминава дори Париж и Амстердам

13:24 | 07.09.16 г. 16
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: pixabay.com</em></p>

Снимка: pixabay.com

Ако Лондон изгуби статута си на бизнес лидер на света, Сингапур бързо ще го смени на водещата позиция, коментира Bloomberg.

Азиатската островна държава се нарежда след Лондон като най-добър глобален бизнес град, сочи ново проучване на PricewaterhouseCoopers, базирано на социални и икономически данни, публикувани преди вота на Великобритания за излизане от Европейския съюз. Индексът на компанията Cities of Opportunity Index, излизащ за седми път, поставя Сингапур пред Париж и Амстердам – два европейски града, които се опитват да привлекат чуждите компании в случай, че решат да преместят дейността си от Лондон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 06:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

15
rate up comment 1 rate down comment 1
eboyanov
преди 7 години
една от причината, Азиатците да са на това равнище е, защото не плащат високи заплати на работниците си. което не е много за хвалене. Трудът не се възнаграждава достойно, има мног хора от хонк конг, сингапур, южна кореа, които работят в Западна Европа и САЩ, тъй няма как да се издържат там , ако не са банкери, инжинери или мениджъри. на много строители има се плащат некви жълти стотинки, както е в Дубай със филипинците и индииците.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 16 rate down comment 3
bgMan
преди 7 години
Неолибералният модел не бива да бъде обвиняван толкова много.Как така точно той успя в ред страни в Азия и по целия свят които изплуваха от мизерията и вече са добре проспериращи, само тука го обвиняваме едва ли не като най-голямото зло и виновника за цялото неблагополучие?Какъвто и да е успешен и работещ модел да беше опитан тук в България, нямаше да има никакъв шанс при такова високо обществено ниво на корупция и такова нагло и арогантно задкулисие, което стоейки в сянка да саботира всяко едно нещо, което не му подарява 30% от печалбата и успеха си. Никакъв шанс.Ако народа не беше толкова *** и елементарен нямаше да бъде толкова лесна плячка за тези га.до.ве от това задкулисие.Който обича корупцията или се възползва от нея съсипва собствения си дом. И собствената си държава. Невъзможно е да има 6 милиона корумпирани тарикати и държавата да просперира. Това само много голям идио.т не може да го разбере.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 11 rate down comment 5
Vesko94
преди 7 години
Освен ДС и комунистическия елит, не забравяй и външния фактор. Неолибералният модел на икономика ни бе внесен отвън.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 19 rate down comment 1
bgMan
преди 7 години
Е... вярно е.Обаче едни комунисти по онова време казаха всичко в тая държава е наше, с кръв сме взели властта, с кръв ще я върнем. И едни техни генерали от ДС окрадоха всичко, до което успяха да се допрат. Така днес едни отрочета на същите тези генерали са на върха на българската икономическата пирамида.Последното голямо източване беше с КТБ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 19 rate down comment 3
Vesko94
преди 7 години
Към 89-та година България има основна инфраструктура. Ако върху нея се бе надградило, можехме да живеем доста по-прилично днес.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 12 rate down comment 2
ratten
преди 7 години
ми те работеха на времето, строяха безплатно пътища и градове бригадирите и дори после ги заселваха, забравил ли си
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 11 rate down comment 2
honaniga
преди 7 години
A бе човек не ни разваляй рахатлъка. Сега пък трябва да работимАко имаше някой да почерпи и по ракияНе искам диктатори да ме управляват С двете ръце гласувам за демокрация да имам свободата да си правя каквото си искамТе азиатците нека си работят . Отдава им се. Все нещо и на нас ще капне.Да. Така разсъждаваме ние- тънкана, далаверка, леко, яваш-яваш, готови срещу някой лев или почерпка да изпълним мръсната игра
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 11 rate down comment 6
bgMan
преди 7 години
Та колко българи ще можеш да накараш да си пожертват 20-30 години от живота за да може следващите им поколения и държавата им да са добре?Или поне колко българи можеш да намериш днес, които да работят по 18 часа на ден?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 11 rate down comment 4
bgMan
преди 7 години
Азиатците така здраво работят дори и само за едно парче хляб, че едва ли някой друг етнос има шанс дори да ги приближи по покорство към местния император и производителност на труда. В Южна Корея в бедните години след 1957-*** работния ден е бил 18 часа, труда на много места е бил почти като в каторгата, а заплащането само колкото да стигне за прехраната. Нямали са почти никакви пътища и каквато и да било инфраструктура.Само че понеже корупцията им е изключително малко, за 20 години поставиха основата на това, в което Южна Корея се превърна след 1980-та година.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 12 rate down comment 0
Vesko94
преди 7 години
Може би трябва да търсим и причината в културата на тези общества, но е факт, че там интервенционизмът е далеч по-застъпен, отколкото е в западните общества днес. През 89-та българите са имали по-висока покупателна способност, отколкото южнокорейците. Виж ги къде са днес
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още