IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Технологичен срив причини забавяния на редица летища по света

Испанският оператор на глобална система за туристически резервации и услуги за чекиране за авиокомпании Amadeus е имал мрежов проблем

17:37 | 28.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Големи авиокомпании по света днес бяха засегнати от компютърни сривове, които причиниха малки закъснения по летищата заради проблем със системата на испанската фирма Amadeus, предаде Ройтерс.

Amadeus е оператор на глобална система за туристически резервации и предлага услуги за чекиране за авиокомпании. Тя съобщи, че днес е имала мрежов проблем, който е причинил нарушения в някои от системите й. Компанията увери, че работи по отстраняването му.

Някои летища уточниха, че нарушенията в разписанията са ограничени.

Подобен случай имаше през април, когато компютърен срив за кратко попречи на авиокомпании, включително Lufthansa и Air France-KLM, да качват пътници в самолетите.

За краткотрайни проблеми бе съобщено от летището във Франкфурт, от лондонското "Станстед", парижкото "Шарл де Гол", както и от вашингтонския авиовъзел "Роналд Рейгън".

БТА

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още