Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Други

Тунберг: Не ми е нужна икономическа диплома, за да знам, че сметките не излизат

Коментарът на шведката беше направен в отговор на критиката на американските финансов министър за финансовите й познания на Световния икономически форум

Тунберг: Не ми е нужна икономическа диплома, за да знам, че сметките не излизат

Грета Тунберг. Снимка: Bloomberg/Photographer: Jason Alden

Шведската активистка за климата Грета Тунберг отвърна на американския финансов министър Стивън Манучин в четвъртък, след като той й препоръча да завърши икономика в колежа, преди да изнася лекции на САЩ за инвестиции в изкопаеми горива, предава CNBC.

 „Свободната ми от занятия година приключва през август, но не ми е необходима диплома по икономика, за да осъзная, че с оставащия ни 1,5 ° въглероден бюджет и текущите субсидии и инвестиции за изкопаеми горива сметките не излизат на плюс“, написа 17-годишната шведка в Twitter. „Така че или ни кажете как да постигнем някакво облекчение на ситуацията, или обяснете на бъдещите поколения и на тези, които вече са засегнати от извънредните ситуации на климата, защо трябва да се откажем от климатичните си ангажименти“, добави тя.

Още по темата

Коментарите на Тунберг бяха направени малко след като Манучин критикува финансовите й познания на Световния икономически форум в Давос.

По време на пресконференция в четвъртък Манучин бе запитан от репортерите дали най-голямата световна икономика трябва напълно и незабавно да се откаже от използването на  изкопаеми горива.

Тунберг, наред с 20 други млади активисти за климата, призова световните ръководители и бизнес лидери да спрат всякакви инвестиции в проучване и добив на изкопаеми горива.

 „Тя ли е главният икономист? Объркан съм“ – каза Манучин и добави: „След като завърши икономика в колежа, може да се върне и да ни поучава“.

По статията работи: Радостина Ивчева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (18)

   1| 2    
12
 
1
 
18
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
подкрепям "необразованата" грета, против стив съм, в дългосрочен план тя е права!
0
 
12
 
17
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Корни, ти си мислиш че през капитализма не можеш да стоиш на тъмно ли. Не се притеснявай, когато заради зелената сделка цената стане непосилна, сам ще си дръпнеш шалтера вкъщи и ще се радваш, че си спестил от комфорта за щастието на Грета и сие умници, дето ви разкостиха от пропаганда, а вие го поемате от тях с кеф!
1
 
12
 
16
преди 7 месеца
Пак ли искаш на тъмно и студено? Явно ти е харесало.

"Най-богатия икономически блок" вече цикли на място, скоро ще започне и да затъва !!! Ти как си го представяш бе - икономика без енергия? Ще се върнем към ръчно занаятчийско производство на свещи ли?
И на най-силната държава - вземи и енергията и: край с нея... не за години - за дни !!!
12
 
6
 
15
khao до: Императорът
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Царевичак: ако останеш на тъмно и студено, ти пръв ще запищиш.
---
Тъъъп, това беше ежедневие през 80-те на комунизма, па нито умрехме като нация, нито се върнахме в пещерите! Пцувахме малко, пък свикнахме. По тарикатите си имаха автомобилен акумулатор за през режима... нещо като Теслата ама гаражно разработено решение!
3
 
9
 
14
0pk
преди 7 месеца
Мачкай, Грете! То техните дипломи са от ония икономическите, дето ги учат че с печатане всички сметки излизат :D

Още от Други
МАЕ: Енергийният преход е невъзможен без технологията за улавяне на въглерод