IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо парите не последваха Бил Грос?

Новият фонд на мениджъра е привлякъл едва 66 млн. долара през септември на фона на 23,5-те млрд. долара, изтеглени от Pimco

13:13 | 10.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Защо парите не последваха Бил Грос?

Когато Бил Грос напусна Pimco беше разумно да се изчака известно време и да се види реакцията на пазарите. А тя беше че инвеститорите изтеглиха 23,5 млрд. долара от флагмана на Pimco – Total Return Fund, който Грос управляваше, пише Bloomberg.

Интересното обаче е, че изтеглените от Pimco средства не отидоха при новия работодател на Грос – Janus Capital Group. Фондът, който сега Грос управлява, привлече 66 млн. долара през септември. Това не е малко, но не са и милионите, изтеглени от Total Return Fund.

Това предполага, че повечето инвеститори са останали във фонда повече заради леност, отколкото заради някакъв вид обвързване с Бил Грос. Много хора не обичат да вземат инвестиционни решения, защото ще се чувстват по-зле, ако направят нещо, което ще им коства пари, отколкото ако пропуснат определена печалба, оставяйки парите си там където са.

Когато Грос напусна, пасивното поведение вече не беше най-удачното и подразбиращо се. Затова тези хора изтеглиха парите си и сега трябва да вземат решение, което може да им коства средства и да ги накара дълбоко да съжаляват. Изправени пред такова решение, много от тях не са сигурни, че предпочитат Бил Грос пред многото други мениджъри на активи с фиксирана доходност на пазара.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:25 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още