IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

AES: Съоръженията ни за производство на електроенергия работят в нормален режим

За момента няма данни за служители на компанията, засегнати от коронавируса

11:06 | 17.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

В ситуацията на извънредно положение в България, съоръженията на AES България –топлоелектрическата централа ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ и вятърният парк „Свети Никола“, работят в нормален режим, съобщават от дружеството на своята страница в Facebook. 

Въглищното стопанство на ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ е запълнено с въглища до максималния си обем, което гарантира производството на електроенергия при максимално натоварване на мощностите, съобщи изпълнителният директор „Експлоатация“ Тодор Бележков.

Централата работи при ефективност на сероочистващите инсталации от над 97%.

AES България е взела всички необходими мерки за осигуряването на здравето на служителите и подизпълнителите си, като е въвела и изпълнява пакет от мерки, насочени към свеждане до минимум на възможността за разпространение на епидемията от коронавирус, посочват от компанията.

Налични са и се използват надеждни дигитални системи, които дават възможност за работа от вкъщи за всички служители, чието естество на дейност позволява дистанционна работа.

На територията на обектите е преустановен достъпът на външни лица (чиято дейност не е критична за осигуряване на нормалната експлоатация). За момента няма данни за служители на компанията, засегнати от коронавируса. С цел допълнително намаляване на риска е разработен план, който да позволи непрекъснатост на производството дори при намален състав на служителите на компанията, информират още от дружеството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още