Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Енергетика

Предстоят археологически проучвания по трасето на газовата връзка с Гърция

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 3 млн. лева без ДДС

Предстоят археологически проучвания по трасето на газовата връзка с Гърция

Снимка: Архив БТА

Съвместното инвестиционно дружество, което ще изгражда газопровода, който ще свързва директно националните газопреносни мрежи на Гърция и България - ICGB, открива обществена поръчка за археологически проучвания по трасето на газопровода "Междусистемна газова връзка Гърция-България" (IGB), съобщи БТА. 

Още по темата

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 3 млн. лева без ДДС, а срокът за изпълнение до 3 месеца от възлагане на проучването за съответния обект. Изпълнител ще бъде избран чрез договаряне с предварителна покана за участие. Срокът за подаване на заявления за участие в първата фаза на процедурата е 5 юни 2018 г.

Обект на археологически проучвания ще бъде линейната част на газопровода IGB заедно с неговия сервитут, площадките на линейните кранове, наземните съоръжения и довеждащата към тях инфраструктура (електропроводи, водопроводи, канализация, пътни връзки).

На фаза изготвяне на доклад за оценка на въздействието върху околната среда (ДОВОС) от реализацията на IGB трасето е обходено при предварително археологическо проучване. Регистрирани са значимите обекти, за които има риск да бъдат засегнати от строителството. За проучване са набелязани потенциални археологически обекти, сред които праисторически селища, могилни некрополи и антични селища, информира дружеството. 

По статията работиха: Надежда Бочева, редактор Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Енергетика
КЕВР: Поскъпване на природния газ няма да засегне цените на тока и парното