IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прокуратурата поиска от КЕВР проверка на цените на парното в София

В КЕВР вече е сформирана работна група, която да провери информация от медиите за завишени цени на топлинната енергия

12:33 | 18.12.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Архив Олег Попов, Investor Media Group

Върховната административна прокуратура (ВАП) е сезирала председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) да извърши проверка на начина за формиране на цените на топлинната енергия, става ясно от съобщение на прокурорите.

Във ВАП е образувана преписка на базата на информация в медиите за увеличение на цената за предоставяната услуга от страна на Топлофикация София.

Още преди ден енергийният регулатор също се заинтересува от съобщенията за нарушения. Със заповед от 17 декември 2020 година на председателя на КЕВР е сформирана работна група, която да изясни обстоятелствата и да провери дали има нарушения от страна на топлофикационното дружество.

От регулатора заявиха, че ще направят публични резултатите от тази проверка.

Със своята разпоредба от ВАП посочват, че КЕВР трябва да обобщи в доклад констатациите от проверката, предприети мерки и наложени санкции, и да го изпрати "в кратък срок" до прокуратурата.

В специално писмо председателят на КЕВР Иван Иванов призова топлофикационните дружества да подобрят комуникацията със своите клиенти.

"В условията на пандемия топлофикационните дружества следва да търсят допълнителни възможности и да предприемат мерки за широко информиране на своите клиенти във връзка с традиционно по-високото потребление на топлинна енергия през есенно-зимния сезон, както и за съществуващите възможности за облекчаване заплащането на ползваната от тях топлинна енергия", посочи той в писмото, разпространено от пресцентъра на КЕВР.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:40 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още