Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Енергетика

Теменужка Петкова, Иван Иванов и Делян Добрев ще обсъдят днес енергийната сигурност

Възможностите пред интеграцията на газовия пазар също ще бъдат засегнати по време на кръглата маса

Теменужка Петкова, Иван Иванов и Делян Добрев ще обсъдят днес  енергийната сигурност

Снимка: Министерство на енергетиката

Енергийният министър Теменужка Петкова, председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов и председателят на Комисията по енергетика и депутат към ГЕРБ Делян Добрев днес ще обсъдят рисковете и перспективите за енергийната сигурност на Югоизточна Европа на кръгла маса, съобщава БНР. 

Още по темата

Според организаторите от Центъра за изследване на демокрацията и Фондация „Конрад Аденауер“ този регион продължава да бъде изолиран енергийно от останалата част от континента.

Националните енергийни пазари са малки и в повечето случаи зависими от Русия като доставчик на петрол и природен газ, твърдят те.

По този начин, въпреки че балканските страни са най-бедните в енергийно отношение държави в Европа, те плащат едни от най-високите цени за вносни енергийни източници.

България играе ключова роля за разрешаване на дългосрочните регионални енергийни предизвикателства, като особено важно в това отношение е осъществяването на междусистемната газова връзка с Гърция, смятат организаторите.

На днешната кръгла маса ще бъдат обсъдени още възможностите пред интеграцията на газовия пазар и приоритетите на България за подобряване на енергийната сигурност в региона.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Енергетика
Борисов: Строежът на „Балкански поток“ е на финала