Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

АЦБ притиска кредиторите за по-задълбочен анализ на климатичните рискове

Централната банка издава ръководство, което ще определя как финансовите компании могат да анализират рисковете от изменението на климата за продуктите си

АЦБ притиска кредиторите за по-задълбочен анализ на климатичните рискове

Снимка: Chris Ratcliffe/ Bloomberg 

Английската централна банка (АЦБ) се обръща към кредиторите и застрахователните дружества, като посочва, че трябва да продължат да анализират въздействието на изменението на климата върху техните операции. Банката посочва, че насоките й, публикувани в понеделник, ще бъдат последвани от цели през следващата година. 

Още по темата

Ръководството, създадено от Министерството на икономиката и Органa по финансовото поведение през миналата година, е първото по рода си и определя как финансовите компании могат да анализират и разкриват рисковете от изменението на климата и възможностите за нови потребителски продукти.

Сара Брийдън, съпредседател на Climate Financial Risk Forum (CFRF), заяви, че компаниите трябва да започнат анализите си веднага, като използват ръководството, което се основава на най-добрите практики.

„Много по-лесно е да се каже, отколкото да се направи. Ще отнеме време това да се развие“, изтъква Брийдън.

CFRF, инициатива на АЦБ, свързана с климата, ще се проведе отново следващия месец, за да се договори стратегията за следващата година.

Даниел Клиър, ръководител „Устойчивото финансиране“ към HBSC, заяви, че „задаването на тон и посока от страна на АЦБ е ключово за успеха.

Капиталовите правила за застрахователите се нуждаят от „малко побутване“, за да се улесни инвестирането в климатично съобразни проекти, коментира Найджъл Уилсън, изпълнителен директор на Legal & General Group.

Брийдън заяви, че макар ръководството да няма силата на задължителните правила, то отразява очакванията на АЦБ от компаниите, които регулира.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
Експерт: България няма ясна дипломация за опазване на околната среда