Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Barclays отчете скок на печалбата въпреки несигурността около Brexit

Доброто представяне за периода ще се приеме с радост след по-неубедителната първа половина на годината

Barclays отчете скок на печалбата въпреки несигурността около Brexit

Снимка: Архив Ройтерс

Печалбата на британската банка Barclays бележи скок за третото тримесечие благодарение на доброто представяне на подразделенията за инвестиционно банкиране и търговия на дребно, съобщава ВВС.

Банката отчете печалба от 1,5 млрд. паунда преди облагането с данъци за трите месеца до 30 септември. Това е ръст спрямо сумата от 1,1 млрд. паунда преди година.

Още по темата

Главният изпълнителен директор Джес Стейли заяви, че финансовата институция се справя добре, въпреки че несигурността около Brexit „силно натежава върху пазарното настроение“.

От данните става ясно, че печалбата от търговия на пазараите нараства с 19% до 1,2 млрд. паунда в рамките на тримесечието на годишна база.

Доброто представяне за периода ще се приеме с радост след по-неубедителната първа половина на годината, по време на която печалбата на Barclays пострада от разходи около съдебни спорове.

Също така през март стана ясно, че активистът инвеститор Едуард Брамсън е придобил 5-процентен дял от банката. Оттогава той настоява за по-голяма възвръщаемост от бизнеса с инвестиционно банкиране и отделянето на повече средства за акционерите.

Печалбата на банката за първите девет месеца на годината е спаднала спрямо същия период на 2017 г., след като трябваше да изплати глоба от 1,4 млрд. паунда в САЩ по обвинения в неправомерна продажба на финансови продукти преди 2008 г.

„Въпреки че банката се опитва да остави тези обвинения в миналото, инвеститорите ще се успокоят, когато те престанат да бъдат важна част от историята“, заяви Ричард Хънтър от Interactive Investor.

Според Лаит Халаф, анализатор към Hargreaves Lansdown, банката все още е изправена пред предизвикателства. „Тези последни резултати не променят много голямата картина в Barclays. Постигнат е напредък, който обаче е непостоянен, и бихме искали да видим повече последователност в представянето“, посочи той.

По статията работиха: Елена Илиева, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
Санчес не успя при първия опит да бъде утвърден за премиер от парламента