IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британската полиция задържа заподозрян, свързан с атентата в лондонското метро

В петък сутринта в лондонското метро избухна самоделно взривно устройство, като при нападението пострадаха 29 души

15:17 | 16.09.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Британската полиция задържа 18-годишен младеж, за който се предполага, че е свързан с атентата в лондонското метро, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Мъжът е бил арестуван в района на град Дувър, в района на Ламанша, съобщи Нийл Басу, висш национален координатор на контратерористичната дейност. "Въпреки че сме доволни от постигнатия напредък, разследването продължава и равнището на заплаха остава "критично", подчерта той.

Мъжът е бил задържан за разпит по силата на законите за борба с тероризма. Не са му предявени официални обвинения и самоличността му не се разкрива.

В петък сутринта в лондонското метро избухна самоделно взривно устройство, като при нападението пострадаха 29 души.

По-късно правителството повиши равнището за терористична опасност на "критично", което е максималното. Това означава, че според оценката на властите в съвсем обозримо бъдеще може да има нов опит за атентат. В телевизионно изявление премиерът Тереза Мей предупреди, че през следващите дни по улиците ще се движат въоръжени полицаи и военнослужещи.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:06 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още