Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Ципрас: Икономическият ръст не е само числа, а трябва да се усети от хората

Европейското или националното финансиране ще бъде отпускано спрямо ефектите за икономиката и обществото, обещава гръцкият премиер

Ципрас: Икономическият ръст не е само числа, а трябва да се усети от хората

Снимка: Архив Ройтерс

Икономическият растеж трябва да се усеща в ежедневието на хората, а не просто да присъства в статистиката, заяви гръцкият премиер Алексис Ципрас по време на реч в Тесалия, пише Ana Mpa. Той представи плановете на правителството си за развитие на региона.

"От ключово значение е ръстът не просто да е числа, а да се усеща в ежедневието на хората. Искаме този ръст да бъде честен - ако икономическият растеж не е честен, то по-добре въобще да го няма", каза още той.

Още по темата

2017 година ще приключи с по-голям ръст на брутния вътрешен продукт (БВП) от предвижданото от Международния валутен фонд (МВФ), отбеляза гръцкият премиер, намеквайки за разминаванията в оценките на институцията и европейските кредитори за развитието на гръцката икономика. Ципрас очаква и че през 2018 година Атина отново ще надмине прогнозите на институциите.

Като начин за постигане на икономическия растеж в правителството на южната ни съседка виждат подкрепа за развитието на предприемачеството, както и създаване на продукти с висока добавена стойност. Въпросът не е да подкрепяме специфични сектори за сметка на други, обясни премиерът и даде за пример програмата за развитие на селските региони, която вече ще бъде развивана към "периферията" на сектора.

"Всички програми с европейско или национално финансиране ще бъдат внимателно анализирани от гледна точка на ефекта за икономиката и обществото", обеща още Ципрас.

Конкретните мерки за развитието на селското стопанство в южната ни съседка ще включват подкрепа на младите фермери и рестарт на колективните схеми между производителите.

Правителството ще приеме нови регулации, които да гарантират качеството на продуктите и защитата на потребителите, както и ще поведе битка с незаконната търговия със селскостопански продукти, стана ясно от думите на гръцкия премиер.

По статията работиха: Деляна Петкова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

Коментари (1)

0
 
0
 
1
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Ами ако не е кух/измислен, ще се усети - нали зад него стоят повече произведени и продадени стоки, повече сделки, оборот и т.н. После и директорите/управителите ако не са Ганьовци и разпределят надолу - ще се усети.

Още от Европа
Социалдемократите в Германия гласуват в неделя за започване на преговори