IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Coface прогнозира спад на фалитите в Западна Европа със 7% през 2015 г.

Най-голям ръст обаче компанията очаква в Италия по линия на малките и средни предприятия и в Норвегия заради зависимостта й от цената на петрола

17:49 | 10.09.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Coface прогнозира спад на фалитите в Западна Европа със 7% през 2015 г.

Спад на фалитите в Западна Европа със 7% през 2015 г. прогнозира компанията за кредитно застраховане Coface в свой анализ по темата, включващ 12 държави от региона. Ако очакванията се оправдаят, годината би била втората по ред, в която корпоративните фалити намаляват.

Динамиката на фирмените фалити в Западна Европа е резултат от две последователни бури, се посочва в доклада на Coface. След кризата с високорисковите ипотечни кредити, която накара несъстоятелностите да скочат с 11% в 12-те изследвани страни, последвана от още две вълни с нарастване от 8% през 2012 г. и 5% през 2013 г., небето вече започва да се прочиства.

Спад от 9% се наблюдава през 2014 г., като той продължава - сега Coface очаква понижението през 2015 г. да бъде в рамките на 7 на сто.

Докато фалитите продължават да се увеличават в Италия (+11,2%) и Норвегия (+5,6%), положителното въздействие на възстановяването в еврозоната оказва положително влияние в десет други страни - Германия, Белгия, Дания, Финландия, Франция, Холандия, Португалия, Великобритания и Швеция, където има спад.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 05:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още