IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Драги: ЕЦБ осигурява мост, а не решение на европейската дългова криза

Лидерите на еврозоната не трябва да изпускат шанса, предоставен им от Европейската централна банка, изтъкна ръководителят й

10:51 | 26.09.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Президентът на Европейската централна банка Марио Драги. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Президентът на Европейската централна банка Марио Драги. Снимка: Ройтерс

Президентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги решително защити програмата на банката за изкупуване на облигации пред аудитория от евроскептици в Германия, съобщава Ройтерс.

Драги заяви, че сега е ред на правителствата да вземат нещата в свои ръце.

В изказване пред конференция на Федерацията на германските индустриалци (BDI) в Берлин Драги описа плана за изкупуване на облигации на централната банка по-скоро като „мост“, отколкото като решение на 3-годишната криза в региона.

Той предупреди лидерите от еврозоната да не изпускат шанса, предоставен от ЕЦБ и да продължат с реформите и по-тясната интеграция на бюджетната си политика.

“По-високото пазарно доверие, което наблюдаваме, не означава, че всичко е решено“, коментира Драги при първото си изказване пред германска аудитория от старта на програмата.

Политиката на ЕЦБ за изкупуване на облигации е остро критикувана във Федералната република.

„Действията на ЕЦБ са мост към бъдещето. Проектът трябва да беде приключен с решителни дествия от страна на правителствата, както на национално, така и на европейско ниво“, допълва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още