Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

ЕК одобри финансовия бюджет на Гърция за 2019 г.

Комисията обаче отбеляза, че страната все пак трябва да ускори реформите

ЕК одобри финансовия бюджет на Гърция за 2019 г.

Снимка: Архив Ройтерс

Европейската комисия одобри в сряда първия финансов бюджет на Гърция след края на спасителната ѝ програма, но заяви, че страната трябва да остане внимателна и да ускори реформите, предават от пресслужбата на ЕК.

Комисията заяви, че е приела първия доклад по рамката за засилено наблюдение, която бе въведена след приключването на програмата за подкрепа на стабилността на Европейския механизъм за стабилност през август тази година.

В доклада се казва, че проектобюджетът за 2019 г., който Гърция е представила, гарантира спазването на ангажимента за първичен излишък от 3,5% от БВП. 

Докладът обаче посочва още, че напредъкът по отношение на реформите в други области е неравномерен и Гърция ще трябва да ускори изпълнението им, за да постигне целите си.

Изпълнението на мерките за дълга, зависещи от осъществяването на определена политика и договорени като част от важния пакет от мерки за дълга, одобрен на заседанието на Еврогрупата през лятото, ще бъде обвързано с получаването на положителна оценка във втория доклад по рамката за засилено наблюдение.

Докладът ще бъде публикуван в началото на следващата година.

По статията работи: Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
Рискованият залог на Мей може да се окаже губещ