IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕС може да въведе визи за гражданите на САЩ и Канада

Вашингтон и Отава още не са отменили визовия режим за новите държави членки на съюза

16:36 | 08.04.16 г. 2
ЕС може да въведе визи за гражданите на САЩ и Канада

Европейският съюз (ЕС) може да въведе реципрочни визи за гражданите на САЩ и Канада, след като Вашингтон и Отава не отмениха визовия режим за новите държави членки в общността, съобщава БНР, като се позовава на говорителя на Европейската комисия (ЕК) Мина Андреева.

„Ако се установи липса на реципрочност във визовия режим на 12 април 2016 г., Комисията ще бъде принудена да издаде решение за временно прекратяване на безвизовото пътуване за срок от 12 месеца. Това е записано в регламента и нашите американски партньори го знаят“, коментира Андреева.

В момента американци и канадци пътуват без визи в целия Евросъюз, а в същото време САЩ и Канада позволяват безвизово пътуване само на граждани от старите държави членки на ЕС. Брюксел настоява визите да паднат и за новоприсъединилите се държави, сред които и България.

Андреева припомня, че ЕК е поставила срок на САЩ и Канада за отмяна на визовия режим за тези държави. Срокът е бил 24 месеца и вече изтича.

Въвеждането на реципрочни визи за американците и канадците ще бъде обсъдено следващия вторник (12 април) на заседанието на комисарите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:17 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
ing5rov
преди 8 години
"ЕС може да въведе визи за гражданите на САЩ и Канада."Аха , особено заради новите членове на ЕС ! Браво , Инвестор ...чувството за хумор помага !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 2
Атанасио
преди 8 години
Харесва ми !!! Като цяло общо и кратко казано 51% от ЕС е добро но има 49% за поправяне ,и съм обяснил подробно всичко - https://***.facebook.com/boyan.durankev/posts/1701431930135034Тъй като нобелиста по икономика проф.Джозеф Стиглиц не казва от къде ще дойдат парите за увеличаване на съвкупното търсене и активните правителствени политики трябва да пише , обяснява ,и в какво да се инвестират за да се избегнат планетарните катастрофи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още