IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Eurowings закрива и последната си линия до Русия

Нискотарифният превозвач се отказва и от други полети

15:15 | 19.08.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Нискотарифното звено на германската авиокомпания Lufthansa - Eurowings, закрива и последната си линия до Русия. С преминаването към зимното разписание в края на октомври ще отпадне всекидневната връзка между Берлин и Москва, заяви говорител на компанията, цитиран от DPA.  По думите му полетите не са икономически изгодни.

По-рано днес новината бе съобщена от руското икономическо издание "Комерсант". „Дестанацията не оправда високите очаквания", заяви пред всекидневника представител на авикомпанията. 

Сега компанията разработва алтернативни варианти за транспортирането на пътници, които вече са си купили билети за този период от Русия и обратно, посочи "Комерсант".

По-рано през последните месеци и други авиокомпании редуцираха честотата на полетите си до страната заради икономическата криза там. Такова решение взе през октомври 2015 година авиокомпанията Air Berlin в усилията си за "оптимизация на непечеливши дестинации". Точно тогава Eurowings започна редовни полети шест пъти седмично от Домодедово до Берлин.

„Комерсант“ припомня, че оттеглянето на чуждестранни авиокомпании от руския пазар става на фона на свиването на потока от пътници по международните линии. През 2015 година броят на пътуващите със самолет от Русия до чужди страни (без ОНД) е намалял с 18,6 на сто до 32,3 милиона пътници, сочат данни на Росавиация, цитирани от вестника.

Междувременно дъщерната компания на Lufthansa се сблъсква с оперативни проблеми, пише специализираният сайт Аerotelegraph.

За да се поддържа дейността стабилна, компанията е решила да преустанови полетите до Бостън по-рано от предвиденото, пише медията, позовавайки се на говорител на компанията. По-рано бе обявено, че авиокомпанията ще прекрати полетите до града на източното крайбрежие в края на август, вместо в края на октомври.

В допълнение Eurowings се отказа от новата си линия до Дубай, която трябваше да стартира през декември. Според източници на медията от компанията причината за решенията не е липсата на интерес към тези маршрути, а липсата на персонал. По-точно липса на персонал има в Sun Express, общото дружество на Lufthansa и Turkish Airlines, което изпълнява някои полети на Eurowings. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:51 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още