Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Европейските борсови индекси не намериха единна посока

Секторът на компаниите за суровини, които зависят силно от развитието на китайската икономика, беше сред най-успешно представящите се в понеделник

Европейските борсови индекси не намериха единна посока

Снимка: Архив Ройтерс

Водещите фондови борси в Европа приключиха днешната сесия с разнопосочна тенденция, тъй като инвеститорите са предпазливи преди заседанието на Европейската централна банка по-късно тази седмица, предаде Ройтерс. Инвеститорите реагираха също на данните за силния икономически растеж на Китай и на втория етап от официалните преговори за Brexit в Брюксел.

В Париж индексът САС 40 се задържа почти без изменение, отстъпвайки с едва 0,1 на сто до 5230,17 пункта.  Франкфуртският Dax се понижи с 0,35 на сто до 12 587,16 пункта. Лондонският FTSE 100 прибави 0,35 на сто до 7404,13 пункта.

Общоевропейският индекс Stoxx 600, който се колебаеше между леки повишения и понижения, добави минималните 0,01 на сто.

Секторът на компаниите за добив на суровини, които зависят силно от развитието на китайската икономика, беше сред най-успешно представящите се в понеделник, нараствайки с над 1%. Китай обяви днес по-добри от очакванията данни за икономическия растеж. Китайската икономика се е повишила с 6,9% на годишна база през второто тримесечие, поддържайки темпа от предходното първо тримесечие, сочат данни на Националното статистическо бюро.

Акциите на норвежката телекомуникационна компания Telenor поскъпнаха с над 8%, което е най-силният ръст от две години, след отчетените по-добри резултати от очакванията за второто тримесечие.

По статията работи: Десислава Попова
Още по темата: Европа

Последни новини

Коментари (0)


Още от Европа
ЕС планира да отслаби надеждите на страните от Източното партньорство за членство