Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Французите не вярват, че институциите ще върнат индустрията обратно в Европа

Темата стана чувствителна в страната, след като големи компании затвориха заводите си във Франция

Французите не вярват, че институциите ще върнат индустрията обратно в Европа

Снимка: Bloomberg LP

Голяма част от французите нямат доверие, че европейските институции или френското правителство ще успеят да върнат индустрията в Европа, показва проучване на Harris по поръчка на Euros Agency Group и европейското издание Politico.

Още по темата

Според данните само 44% от французите са на мнение, че ЕС или френските власти ще успеят да върнат бизнеса обратно. Ниско е доверието и към работодателските организации (39%), както и към корпорациите (43%), че ще могат да се справят с това предизвикателство.

За връщането на индустрията в Европа, или т.нар. решоринг, се заговори на фона на пандемията от коронавируса. Заради строгите ограничения през миналата година се видя колко е зависима общността от вноса на стоки в някои жизнено важни сектори, като например фармацевтичната индустрия.

Темата е важна за 76% от французите, е видно от проучването. Голяма част от тях имат притеснения относно възможностите за връщането на бизнеса обратно в пределите на ЕС. Темата стана особено чувствителна в страната след закриването на големи предприятия, включително и на завод за гуми на Bridgestone край Кале преди няколко месеца.

Тези действия накараха политици и синдикати във Франция да разкритикуват стратегията за увеличаване на печалбите на международните компании, припомня Politico.

По статията работиха: Деляна Петкова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
ЕК няма да продължава договорите за ваксините на AstraZeneca и J&J догодина