Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Jumbo с 10% ръст на приходите от продажби за юли-август

Гръцката верига магазини за играчки предвижда 4-6% ръст на продажбите през настоящата фискална година след 8% в предходната

Приходите от продажби на гръцката верига магазини за играчки Jumbo за периода от юли до август растат с повече от 10% на годишна база, предава Ройтерс.

Още по темата

Компанията, която разполага с 66 магазина, като 52 са в Гърция, 4 – в Кипър, 8 – в България, а 2 – в Румъния, не публикува конкретни цифри за периода. Месеците юли и август всъщност са първите два месеца на фискалната 2014/2015 г. за компанията.

За миналата фискална година, започваща на 1 юли 2013 г. и приключваща на 30 юни 2014 г., приходите от продажби се повишават с 8% на годишна база до 541,8 млн. евро. Пълни финансови резултати за миналата година гръцката компания ще представи на 25 септември.

Jumbo запазва прогнозата си за ръст на продажбите от 4 до 6 на сто през тази година. Веригата ще продължи експанзията си. Мениджмънтът на дружеството възнамерява да отвори 4-5 нови магазина и да продължи с поддръжката на старите. Jumbo разчита много на съживяването на гръцкия пазар.

Очакванията на ръководството са нетната печалба да бъде в интервала от 90 млн. до 95 млн. евро. Гръцката верига разчита и на България и на Кипър, които подкрепиха продажбите й за деветмесечието на фискалната година с двуцифрени ръстове.

По статията работи: Свилен Колев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
Споразумението за глифозата докара на Bayer загуба от 9,5 млрд. евро