Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Клаус Реглинг: Спасителните фондове за еврозоната имат нужда от Германия

Ако страната не одобри постоянния фонд, Португалия и Ирландия може да не останат в еврозоната, предупреждава президентът на временния европейски спасителен фонд

Европейският механизъм за стабилност (ЕМС) няма да постигне целта си, ако решението на Германския конституционен съд не одобри правомощията му, заяви пред германското списание Spiegel президентът на Европейския инструмент за финансова стабилност (ЕИФС - временният спасителен фонд за еврозоната) Клаус Реглинг, визирайки постоянния спасителен фонд за валутния съюз, съобщи MarketWatch.

Още по темата
"Без Германия ЕМС няма смисъл“, твърди Реглинг.

Той смята, че ако държавите-членки на еврозоната постигнат целите си за консолидиране на бюджетите и увеличат конкурентоспособността си, кризата с националните дългове може да бъде преодоляна в рамките на 2 години.

Според него ЕИФС е успял в предотвратяването на най-лошите възможни сценарии за дълговата криза, която продължава вече трета година.

Влизането в действие на ЕМС зависи от решение на Германския конституционен съд, което трябва да бъде обявено на 12 септември.

„Ако то не е в наша полза, Португалия и Ирландия вероятно няма да могат да останат в еврозоната“, предупреждава президентът на ЕИФС.

По статията работиха: Венцислав Дяков, редактор Петър Нейков

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
1
 
1
преди 7 години
А казват ли какво ще стане с Германия, ако го одобри?

Още от Европа
ЕС спира преференциалното третиране на една пета от износа на Камбоджа