IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кметът на Лондон към ArcelorMittal: Елате, приятели мои!

Борис Джонсън се подигра на управляващите във Франция социалисти заради атаките им срещу индийския магнат Лакшми Митал и ги оприличи на санкюлоти

17:44 | 27.11.12 г.
Кметът на Лондон към ArcelorMittal: Елате, приятели мои!

Кметът на Лондон Борис Джонсън се подигра на управляващите във Франция социалисти заради атаките им срещу индийския магнат Лакшми Митал, пише FT.

Джонсън оприличи френското правителство на санкюлотите от Великата френска революция и покани Митал в Лондон.

„Изглежда санкюлотите са превзели и правителството в Париж. Нямам колебания да кажа Venez à Londres, mes amis!*“, каза кметът на Лондон по време на посещението му в Индия в характерния за него емоционален стил.

Изданието отбелязва, че консерваторът Борис Джонсън има амбиции да оглави партията и да стане министър-председател на Великобритания, затова всячески се стреми да привлече чужди инвестиции в Лондон.

Припомняме, че министърът на промишлеността на Франция Арно Монтбур заплаши, че правителството ще национализира завода на ArcelorMittal във Флоранж, който не работи от месеци, за да защити работните места.

Предстои Лакшми Митал да се срещне с президента на страната Франсоа Оланд заради заплахите на Монтбур и искането му ArcelorMittal да напусне Франция.

Кметът на британската столица каза още, че е бил изненадан да прочете в индийските вестници за критиките на Франция към ArcelorMittal.

Той не пропусна да поласкае индийските инвеститори на Острова и допълни, че трябва да бъде подписано споразумение за свободна търговия между Европейския съюз и Индия.

Борис Джонсън похвали и кулата Орбит на Arcelor Mittal, която беше издигната в Олимпийския парк в Лондон. Според него спираловидната конструкция символизира „синтеза и приятелството между Лондон и Индия“.

Кметът изрази и опасенията си за опитите да се ограничи имиграцията от Индия. Преди време британското правителство предприе мерки срещу злоупотребите на индийци с програмата за студентски визи.

По думите на Джонсън Лондон е зависим от имиграцията и от „вноса на таланти“.

* Елате в Лондон, приятели мои!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още