IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нетната печалба на Swiss Re расте, въпреки природните бедствия

Увеличението е благодарение на по-високите премии по имуществените застраховки и застраховките за злополука

18:08 | 08.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Нетната печалба на Swiss Re расте, въпреки природните бедствия

Нетната печалба на швейцарския презастраховател Swiss Re за второто тримесечие на годината бележи ръст въпреки множеството природни бедствия.

Увеличението в печалбата е благодарение на по-високите премии по имуществените застраховки и застраховките за злополука, пише MarketWatch.

Нетната печалба на компанията се увеличава от 83 млн. долара, каквато бе за същия период на миналата година, до 786 млн. долара.

Премийният приход на базираната в Цюрих компания се покачва с 11% до 6,8 млрд. долара благодарение на доброто представяне на всички поделения на компанията.

„Оперативната ни дейност остава стабилна. Същото важи и за показателя възвръщаемост на инвестициите. Реализирахме значителни приходи от продажбата на правителствени облигации, с което искахме да ребалансираме нашия портфейл“, коментира отчета Джорд Куин, финансовият директор на Swiss Re.

Годишната възвръщаемост на инвестициите през тримесечието е 3,8%, в сравнение с 4,5% през същия период на миналата година.

Миналият месец Swiss Re обяви, че обезщетенията преди данъци, които ще трябва да изплати заради наводненията в Централна и Източна Европа през юни, възлизат на 300 млн. долара.

Възвръщаемостта на собствения капитал също се подобрява - от 1,1% за миналата година той расте до 10 на сто за тази.

Конкурентът на Swiss Re и най-голям презастраховател в света Munich Re пък обяви спад от 35% в печалбата си за второто тримесечие. Причината са наводненията в Европа, щетите от ураганите в САЩ и ниската доходност от инвестициите на компанията. Въпреки това немският презастраховател не променя своите крайни цели за 2013 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:25 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още