Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Норвежката Oslo Bors придобива шведската Burgundy

Двете борси планират да въведат търговската платформа на Лондонската фондова борса

Норвежката борса Oslo Bors VPS Holding ASA обяви, че е постигнала споразумение за закупуване на шведския борсов оператор Burgundy, съобщава MarketWatch.

Подробности по сделката не са обявени, като тя подлежи на одобрение от съответните регулаторни органи в Норвегия и Швеция.

Още по темата
Нарастващата конкуренция на пазарите на ценни книжа свива пазарните дялове на традиционните борси, както и печалбите им, особено от търговия с акции.

Oslo Bors си сътрудничи с Лондонската фондова борса и планира от идния месец да започне да използва нейната платформа за търговия Millennium Exchange.

Сега Burgundy също възнамерява да използва тази търговска платформа, за да подпомогне ефективността на операциите си и да намали сложността и разходите за своите клиенти.

Преминаването от сегашната платформа Cinnober към Millennium Exchange се очаква да бъде осъществено постепенно през следващата година.

Главният изпълнителен директор на Burgundy Олоф Нейглик ще продължи да изпълнява длъжността си след сделката по придобиването.

По статията работи: Петър Нейков

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
Изваждането на лигнитните въглища от енергийния микс на ЕС трябва да е с приоритет