IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пилотите и мениджърите на Air Berlin се съгласиха на орязването на заплатите

Авиокомпанията се опитва да се върне към печалбата след години на загуба

11:38 | 07.02.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Мениджърите и пилотите на Air Berlin се съгласиха на орязване на заплатите, докато германската авиокомпания се опитва да намали разходите си в рамките на нова програма за преструктуриране, предава Ройтерс.

Компанията разкри, че около 80 мениджъри ще получат по-ниски възнаграждения. Заплащането им ще бъде намалено с 5 до 10%, като и пилотите ще се включат в новия опит за икономии на компанията, обяви говорителят на Air Berlin.

Според германското списание Der Spiegel общо 1250 пилоти се отказват от 4-процентното увеличение на заплатите си през 2016 г. Освен това през есента те ще гласуват дали да не се откажат и от повишението на възнагражденията си за следващата година.

Авиокомпанията, 29% от която са собственост на базираната в Абу Даби Etihad, се опитва да се върне към печалбата след години на загуба. Новият главен изпълнителен директор Стефан Пичлер пък търси начини за намаляване на разходите.

Бордът на директорите реши също така да промени и политиката по повод извънредните работни часове, които вече ще бъдат компенсирани със свободно време, а не с допълнително заплащане. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още