Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Piraeus Bank продаде сръбското си звено

Гръцката банка планира да се раздели с бизнеса си в България, Румъния, Албания и Украйна, за да намали чуждестранните си експозиции

Piraeus Bank продаде сръбското си звено

Снимка: Архив Ройтерс

Най-голямата гръцка банка по обем на активите – Piraeus Bank, продаде сръбското си звено на Direktna Banka, съобщава Ройтерс. Агенцията отбелязва, че банката все още не може да се отърси от проблемите, свързани със срива на гръцката икономика и високата безработица в страната, и планира да се раздели и с другите си бизнеси на Балканите.

Това включва и звената на Piraeus в България, Румъния, Албания, както и в Украйна, за да намали чуждестранните експозиции, пише още Ройтерс.

Още по темата

Банката съобщи чрез своя сайт, че продава сръбския си бизнес за сумата между 58 млн. евро и 61 млн. евро, като точната цена ще бъде определена от финансовото състояние на активите в деня на продажбата. Очакванията са сделката да бъде финализирана до края на първото тримесечие на 2018 година, след като получи одобрение на регулаторите.

За финансов съветник на продажбата беше избрана BNP Paribas.

За да стабилизират своето състояние, и други гръцки банки се отказаха от активите си в чужбина. National Bank of Greece например продаде ОББ на KBC и румънското си подразделение на OTP. 

По статията работиха: Деляна Петкова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
Ердоган отново загуби Истанбул