Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Почти 1 млн. мигранти в ЕС чакват решение по молбите си за убежище

Mигрантите произхождат основно от Сирия, Афганистан и Ирак, но също така и от Пакистан, Нигерия, Иран, Турция и Венецуела

Почти 1 млн. мигранти в ЕС чакват решение по молбите си за убежище

Снимка: Ройтерс, 

В края на миналата година броят на мигрантите, които очакват решение по молбите си за убежище в ЕС, е около 896 560, показват данни, разпространени от Европейската комисия.

През миналата година в ЕС са били подадени 664 480 молби, от които девет на сто са били повторни искания. Mигрантите произхождат основно от Сирия (13 на сто), Афганистан и Ирак (по седем процента). Сред първите 10 места на произход са също Пакистан, Нигерия, Иран, Турция (по четири процента), Венецуела, Албания и Грузия (по три на сто).

Най-често статут в ЕС получават гражданите на Йемен (89 на сто), Сирия (88 на сто) и Еритрея (85 на сто), а най-рядко - на Молдова (един процент), Северна Македония (два процента) и Грузия (пет процента), предава БТА.

Миналата година повечето молби за убежище са подадени в Германия, Франция, Гърция, Италия и Испания. В тези пет държави, взети заедно, са постъпили приблизително три четвърти от всички молби в ЕС. В над две трети от случаите мигрантите са мъже, като близо половината от поискалите закрила са на възраст между 18 и 35 години.

Към март тази година 20 292 сирийски бежанци са били разселени от Турция в държави от ЕС. От 2015 до 2017 г. в ЕС са разселени общо 27 800 мигранти. По данни на ВКБООН до края на 2018 г. сирийските бежанци в съседните държави (Ирак, Йордания, Ливан, Турция и Египет) и в други страни от Северна Африка са около 5,7 милиона. 

По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (8)

2
 
3
 
8
Valentin13 до: khao
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
цък, не казвам това. а че има процеси, които трябва да се наблюдават по това кълбо земно. един от тези процеси, дали е лош или хубав, не коментирам, а един от тези процеси е - тези народи, от снимката, а и онези от Африка, се възпроизвеждат усилено. не коментирам обществата им, да няма уважение на човека в много случаи. но фактът че има възпроизводство и положителен резултат, трябва да ни говори нещо. съответно Европа е най-долу в класациите във възпроизводството. тъй като света няма да свърши в следващите поне 100 години, означава че една раса стремително ще намалее и почти ще се свие дори наполовина. освен това, знаейки настроенията на тези възпроизвеждащи се групи, тези хора няма тихо и кротко да си заемат свободните места и позиции, а веднъж получили право, те ще започнат да изтласкват Евротуземците. това е неумолим закон. затова трябва да се наложи със закон, всяко семейство да роди и отгледа поне 4 деца. иначе след 67 години, във тогавашния сайт Инвестор, ще дават 3-4 членно русо скандинавско семейство, което си позволява да иска права в Европа и Президента на Европейския съюз /тогава/ Мохамад Бин Рашид Ал... ще се възмущава от нахалството им.
0
 
7
 
7
khao до: Valentin13
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Това е плод на система, я да ходеше всеки ден на работа по 8 часа и по 2 часа път и да му взимат 50% от дохода за данъци, да се прибереш у вас като изпразнен муй и после чекай деца ... Кога да ги гледаш тия деца ?
Или викаш ние да ги правим, па да ги аутсорснем на някой да ни ги гледа докато ходим още на работа.
система в която хората са работят като роби, а кокошните са свободни не ражда деца, тя ги внася !
0
 
4
 
6
khao до: Императорът
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Не, не трябва да взимаме пример от теб, импотентно ко...пеле :):)
3
 
7
 
5
Императорът до: Valentin13
преди 3 седмици
По твоята логика трябва да вземаме за например плъховете и хлебарките.

Тоя крacтав талибанин щях да го призная за мъж, ако сам си хранеше чaaветата, вместо да гледа в коя държава да нахлуе, за да живее ТОЙ на техен гръб чрез социалната система...а - и ако не се страхуваше да позволи на измъчената си жена да си покаже поне физиономията.
8
 
3
 
4
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
това се казва мъж - 6 деца направил, а еврогейовите едвам по едно и хленчат че нямали пари за второ. така полека лека ще си отиде европейската раса заради неспособни мъже

Още от Европа
Британският бюджетен регулатор: Твърдият Brexit ще доведе до незабавна рецесия