IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Повечето борси в Европа завършиха с ръстове въпреки поевтиняването на книжата на Lufthansa

Инвеститорите вече са обърнали своя фокус към утрешния старт на двудневното заседания на Федералния резерв на САЩ

19:45 | 17.06.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Голяма част от основните европейски борси приключиха днешната сесия с повишения въпреки поевтиняването на акциите на големите компании от авиационния сектор, като основният фокус на инвеститорите е насочен към предстоящото двудневно заседание на Федералния резерв на САЩ, съобщава CNBC.

Паневропейският бенчмарк Stoxx 600 напредна с 0,03% до 378,92 пункта. 

Британският измерител FTSE прибави 11,53 пункта, или 0,16%, към стойността си, като завърши деня на ниво от 7357,31 пункта.

Френският индекс CAC отчете ръст от 0,44 на сто до 5390,95 пункта.

Германският показател DAX се повиши с 0,09 на сто до 12 085,82 пункта.

Акциите на авиокомпаниите поевтиняха, след като стана ясно, че Lufthansa преразглежда своята прогноза за печалба през годината заради нарастващата конкуренция от страна на нискотарифните превозвачи.

Книжата на най-голямата авиокомпания в Европа поевтиняха с 12 на сто, като предизвикаха спадове както в DAX, така и при цените на книжата на Air France KLM и EasyJet.

еу еу

От друга страна германският кредитор Deutsche Bank се подготвя да създаде „лоша банка“ за 50 млрд. евро, която ще борави с необслужени активи.

Книжата на кредитора поскъпнаха с 1,36 на сто.

Инвеститорите са насочили своя фокус към предстоящото двудневно съвещание на Федералния резерв на САЩ, като очакванията са банкерите да вземат решение за евентуално редуциране на основните лихви, разхлабвайки своята парична политика.

В последните дни ръководството на Фед категорично изостави предишната си неутрална позиция. Гуверньорът на Фед Джером Пауъл посочи, че „ще действаме подобаващо, за да подкрепим икономическата експанзия при силен трудов пазар и инфлация близо до целта ни от 2%”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:04 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още