IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Световната туристическа организация препоръчва премахването на карантините

Координирани действия са нужни за възстановяването на туризма, смятат в организацията

11:47 | 05.06.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Световната туристическа организация (СТО) препоръчва премахването на карантината при завръщане от пътуването като мярка за съживяване на индустрията, пише гръцкото издание "Катимерини". Организацията настоява за координирани действия, за което ще е от ключово значение за туризма през тази година.

От СТО се опасяват, че решенията в отделните държави се взимат от множество институции - от здравните власти до външните министри и службите за сигурност, както и от органите на гражданската защита.

От организацията направиха тези коментари в рамките на 66-я Европейски форум, посвен на туризма, провел се в Гърция. От СТО смятат, че моделът на Атина за отварянето на туризма е успешен.

Със серия от мерки секторът отново работи и запазваме работните места, коментира по-рано гръцкият премиер Кириакос Мицотакис. Той посочи, че ЕК и другите европейски институции са работили безпрецедентно бързо за цифровия сертификат, удостоваряващ ваксина, отрицателен тест или преболедуване от COVID 19.

Според Мицотакис системата дава достатъчно информация и пътуванията могат да бъдат възобновени без допълнителни рестрикции.

"Безопасността е от първостепенно значение за нас и ние наистина бяхме на първа линия в поредица нововъведения, които ни позволиха по време на пандемията да направим пътуването възможно най-сигурно", коментира още гръцкият премиер.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още