Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европроекти

Цацаров разпореди проверка на всички къщи за гости, финансирани от ЕС

Инспекцията е насочена към документите на всички проекти по Програмата за развитие на селските райони в периода 2007 - 2013 г.

Цацаров разпореди проверка на всички къщи за гости, финансирани от ЕС

Снимка: Прокуратура

Главният прокурор Сотир Цацаров възложи на националната полиция проверка на всички къщи за гости, финансирани от Европейския земеделски фонд. Проверка е възложена и за придобитите с финансова помощ от ЕС автомобили, съобщиха от прокуратурата.

Оттам припомнят още, че Върховна касационна прокуратура извърши проверка на изнесените в медиите твърдения за извършени от заместник-министъра на икономиката Александър Манолев злоупотреби със средства, засягащи финансовите интереси на Европейския съюз,и сезира КПКОНПИ за проверка и преценка за конфликт на интереси в случая. 

Още по темата

Националната полиция проверява и данните, че семейството на Елена Йончева ползва не по предназначение къщи за гости, финансирани със средства на ЕС.

Сега националната проверка на полицията е насочена към документите на всички проекти по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) в периода 2007 - 2013 г.

Полицаи ще проверяват дали къщите за гости се ползват по предназначение. За тази цел ще се изискат заверени копия от регистри за настанените туристи за български и чужди граждани, от документацията за регистриране и категоризиране на обекта, информация за заплатените туристически данъци за пренощували туристи. Ще се изискат от съответното районно на полицията по местонахождение на къщата за гости справки за постъпилите регистрационни карти за нощували туристи. Ще се провери дали вписаните в регистрите гости действително са посетили проверяваната къща за гости, допълва БТА.

Главният прокурор е разпоредил на полицията и извършване на проверка на всички проекти, по които са подпомагани разходи, свързани със закупуване на пътни превозни средства за неземеделски дейности, пряко свързани с дейността на бенефициентите. Екип от прокурори ще поеме ръководството и подпомагането на проверките, които трябва да приключат за два месеца.

 

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европроекти
OLAF констатира спад на измамите с еврофондове на ниво ЕС