IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нова схема по мярка "Агроекология" ще подпомага пчеларите

Пчеларите протестираха пред сградата на МЗХ с искане на субсидии от 30 евро за пчелно семейство

17:36 | 23.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Нова схема по мярка "Агроекология" ще подпомага пчеларите

Отделна схема за подпомагане на пчеларството ще има по мярка "Агроекология", съобщи зам.-министърът на земеделието и храните Явор Гечев, цитиран от пресцентъра на министерството. Днес той се срещна с протестиращи пчелари, които настояват за 30 евро субсидия за пчелно семейство.

С тези пари ще плащаме за лекарствени средства за борба с синдрома с изчезващите пчели, коментираха пчеларите по-рано днес. 

Гечев посочи още, че пчеларството предлага възможности за заетост във всички региони на страната и е важен отрасъл в селското стопанство

В Програмата за развитие на селските региони за следващия програмен период (2014 - 2020 година) ще има и самостоятелно обособена подпрограма за малки стопанства и производители, по която пчеларите също ще могат да бъдат бенефициенти. Те ще имат възможност да продължат да кандидатстват по мярката за млади фермери.

Предстои и стартирането на следващата тригодишна Национална програма по пчеларство, по която ще има пет мерки за подпомагане.

За да продължи диалогът между представителите на сектора и Министерството на земеделието и храните е насрочена работна среща за последната седмица на ноември, допълват още от министерството. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:30 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още