IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Одобрени са още 30 млн. лв. за туризъм и услуги в селата

Основната част от субсидиите е за инвестиционни проекти, свързани със създаване на микропредприятия и бизнес услуги

12:09 | 24.04.12 г.
Одобрени са още 30 млн. лв. за туризъм и услуги в селата

Фонд „Земеделие“ е одобрил над 30 млн. лв. по три от мерките на програмата за развитие на селските райони, съобщиха от ведомството.

Основната част от субсидиите в размер на 26,7 млн. лв. са за инвестиционни проекти, свързани със създаване на микропредприятия и бизнес услуги в малките населени места.

Проектите предвиждат изграждане на алпийски вили и басейни, покупка на фитнес уреди, а също и велосипеди, необходими за селски или планински туризъм.

Одобрените разходи включват още покупка на системи за охрана и видео наблюдение, обзавеждане на компютърни зали и др. Със средства по програмата ще бъдат създадени също център за отдаване на автомобили под наем, както и автосервиз за техническо обслужване и ремонт на тежкотоварни транспортни средства.

Подкрепени са и проекти за създаване на сладкарска работилница и конна база, както и за ремонтиране на туристическа база за отдих.

Фонд „Земеделие“ одобри други 25 проекта за модернизиране на земеделските стопанства, с които се подпомагат и фермери, инвестиращи в създаването на нови овощни градини.

Одобрените проекти са за 3,7 млн. лв., които ще се насочат за покупка на земеделска техника в овощарството и лозарството като пръскачки, пневматични ножици, плугове, торачки и др.

По тази мярка се подпомагат и животновъди, които модернизират стопанствата, въвеждат мерки за покриване на евроизискванията за качество на млякото или инвестират в депа за съхранение на биологичните отпадъци, задължителни за опазване на околната среда.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:49 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още