Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европроекти

Троян и Априлци ще строят инсталации за преработка на отпадъци с евросредства

Съоръженията ще обслужват 35 хил. жители

Троян и Априлци ще строят инсталации за преработка на отпадъци с евросредства

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

6,2 млн. лв. ще струва изграждането на  две инсталации за преработка на отпадъците от Троян и Априлци. Проектът ще бъде финансиран с 4,6 млн. лв. от оперативна програма „Околна среда 2014-2020“ и съфинансиране, съобщи Министерството на околната среда и водите (МОСВ). 

Още по темата

Министърът на околната среда и водите Нено Димов и кметовете на Троян и Априлци подписаха договор за изграждането на инсталациите. Едната е за предварително третиране на битови отпадъци, а другата – компостираща за зелени отпадъци. Съоръженията ще обслужват 35 хил. жители.

Инсталацията за предварително третиране на битови отпадъци ще е с капацитет 6300 тона годишно. Ще бъде изградена и необходимата инфраструктура към площадката. Компостиращата инсталация е проектирана с капацитет 2200 тона годишно.

По проекта ще се осигури необходимата техника за разделно събиране на зелените отпадъци, включително и специализирани автомобили за събирането им.

Срокът за изпълнение на проекта е 21 месеца.

Припомняме, че заради работещите все още в страната стари сметища Европейската комисия предприе наказателна процедура срещу България.

През октомври Нено Димов заяви, че от 113-те депа, включени в наказателната процедура за несъответствие с европейските правила, 96 са вече закрити. Той смята, че останалите 17 стари сметища ще бъдат затворени до 31 декември 2017 г.

По статията работиха: Надежда Бочева, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европроекти
Могат ли Германия и Франция да спечелят битката срещу евроскептицизма?