IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трудовата инспекция дава над 91 хил. лв. за обучение на асистенти

Асистентите на инспекторите по труда са назначени в рамките на проект за подобряване на контрола, финансиран по оперативната програма за развитие на човешките ресурси

16:01 | 03.10.11 г.
Трудовата инспекция дава над 91 хил. лв. за обучение на асистенти

Повече от 91 хил. лева ще осигури Главната инспекция по труда (ГИТ) за обучение на 110 асистенти на инспекторите по труда, назначени към края на август по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

В обществената поръчка, публикувана от ГИТ на сайта на Агенцията за обществени поръчки (АОП), се посочва, че освен за обучение средствата са необходими за осигуряване на хотели и учебни зали, консумативи, храна и транспорт на курсистите.

Обученията на асистентите ще се провеждат в Русе и Сливен. Изпълнителят на обществената поръчка ще трябва да осигури цялостна логистична организация по осигуряването на на хотели и учебни зали, подготовка и техническо оборудване на залите, разпределение на консумативи и материали, възстановяване на транспортните разходи на участниците и др., се посочва в предмета на обществената поръчка.

Желаещите да участват в търга могат да подават предложенията си до 10 ноември в централата на инспекцията в София. Офертите ще бъдат отворени на следващия ден.

Асистентите на трудовите инспектори бяха назначени в рамките на проект за подобряване на контрола, финансиран по оперативната програма за развитие на човешките ресурси. Проектът ще се осъществява в продължение на 30 месеца. Общата му стойност е близо 2,5 млн. лв.

Назначените асистенти нямат инспекторски права, а ще подпомагат дейността на трудовите инспектори. След изтичането на проекта е възможно някои от тях да бъдат назначени в трудовата инспекция, а други да продължат кариерата си в други звена на държавната и общинската администрация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:19 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още