IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple планира два нови умни часовника тази година?

Новият модел ще има GPS, барометър, по-тънък дисплей и по-бърз процесор

11:26 | 08.08.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Вече знаем много неща за евентуалния нов модел iPhone на Apple, но детайли за потенциалния нов Apple Watch почти липсват и то като се има предвид, че оригиналният модел бе представен преди почти две години. Но сега инвеститорска бележка на разполагащия с добри източници анализатор Мин-Чи Куо разкрива някои детайли, пишат AppleInsider и MacRumors.

По-голямата актуализация, наречена засега "Apple Watch 2", ще има по същество същия дизайн като сегашния часовник, но ще включва нови вътрешни компоненти, като GPS предавател, барометър, по-тънък дисплей и по-бърз процесор от TSMC. Те ще изискват по-голяма батерия, а това ще накара Apple да не намали размера на устройството, смята Куо.

Вторият модел за 2016 г. звучи по-скоро като малка актуализация спрямо сега съществуващия. Индустриалният дизайн ще е същият, няма да има нови компоненти, а подобряване на сега съществуващите, и ще бъде на по-ниска цена.

Сегашният модел разполага с функцията Digital Crown (коронката, чрез която потребителите могат да скролват, приближават или избират определени елементи, без да докосват дисплея, б. ред.), сензор за пулс, акселерометър и жироскоп, сензор за околна светлина, говорител, микрофон, Wi-Fi и Bluetooth. 

Очаква се Apple да организира събитие след около месец, на което да представи новия iPhone, но редица анализатори очакват на същото събитие да бъде представен и нов модел умен часовник. Apple ще представи и актуализирана операционна система за умния часовник тази есен, наречена watchOS3, която обещава нови функции и по-добро представяне.

Продажбите на Apple Watch са се понижили с 55% през второто тримесечие на 2016 г. спрямо същия период на миналата година, когато продуктът бе пуснат в продажби, показва наскоро нов доклад на компанията за пазарни проучвания IDC. Умният часовник дебютира с предварителни поръчки и 3,6 млн. броя бяха доставени само през първите му три месеца на пазара. Продажбите обаче са се сринали до само 1,6 млн. броя през последното тримесечие, посочва IDC. Това се случва въпреки отстъпката в цената на устройството.

Силният срив е необичаен за нов продукт на  Apple в толкова ранен етап на цикъла и може да повдигне нови опасения на Wall Street  за перспективата за ръст на концерна през годината.

Още по темата вижте в материала на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:19 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още