IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Безжичните слушалки на Apple изстреляха акциите на китайската Luxshare

Те са допринесли за една четвърт от приходите на производителя през миналата година

16:41 | 29.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: Ройтерс</em></p>

Източник: Ройтерс

Luxshare Precision Industry отбелязва повече от утроен растеж през тази година, превъзхождайки почти всички основни акции, търгувани в Азиатско-Тихоокеанския регион, и подчертавайки значението на продукта на Apple, който китайската компания произвежда - слушалките AirPods.

Разполагайки с 50% дял от развиващия се пазар на безжични слушалки (такива, които нямат връзка помежду си или с музикалния източниk) AirPods на Apple бързо се превърнаха във важен двигател за растеж за компанията, базирана в Калифорния. Носимите технологии са най-бързоразвиващата се категория на Apple, която нараства с 41% през 2019 г. , според анализатора на Bloomberg Intelligence Джон Бътлър.

През 2019 г. се очакваше продажбите на AirPods да се удвоят до 60 млн. бройки, да нараснат до 90 млн. през 2020 г. и до 120 млн. през 2021 г., според анализатора на Credit Suisse Кина Вонг. Luxshare е най-големият бенефициент на това увеличение на производственото търсене. Компанията е петата най-добре представила се за тази година в MSCI Asia Pacific Index и четвъртата най-печеливша в MSCI China Index.

Конкурентната компания Goer Tek също отбеляза ръст от над 180% през тази година заради оптимизма си спрямо по-голямото търсене на AirPods.

„Годишните доставки на AirPods ще се увеличат толкова, колкото и тези на айфоните в бъдеще“, казва Джеф Пу, анализатор от GF Securities. „AirPods се очаква да бъдат най-големият двигател на растежа на печалбата сред хардуерните устройства на Apple през следващите години“, допълва той.

Luxshare произвежда основни технологични аксесоари и компоненти, като кабели, зарядни устройства и антени. AirPods се откроява като позиция с по-висока стойност, която допринася за 26% от приходите на Luxshare през 2018 г., според анализатора на HSBC Франк Хе. Той прогнозира, че този дял ще нарасне до 50% през 2020 г. Той също така отбелязва, че Luxshare е единственият доставчик на модернизирания модел AirPods Pro на Apple, стартирал през октомври. Според Хе AirPods Pro ще съставлява до 25% от доставките на AirPods следващата година.

Ако Luxshare притежаваше най-голямото парчр от тортата досега, съперници като компанията GoerTek непрекъснато се борят за повече от доходния бизнес на AirPods. Ексклузивността на компанията като единствен доставчик на AirPods Pro е малко вероятно да продължи още дълго, тъй като не е гарантирано, че може да отговори на очаквания ръст на търсенето.

И Вонг, и Хе наскоро повишиха прогнозите си за печалба на Luxshare до 2021 г., позовавайки се на увеличеното търсене на AirPods и подобрената средна продажна цена. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още