Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Хардуер

Lego учи децата да програмират с нов конструктор

Комплектът Lego Boost позволява на децата да строят пет различни умни играчки, включително автомобил, робот и китара

Lego учи децата да програмират с нов конструктор

Снимка: Lego.com

Lego прави блокчетата си по-умни.

Компанията представя нов конструктор за програмиране на технологичното изложение Consumer Electronics Show (CES) 2017 тази седмица, който ще накара блокчетата Lego да се раздвижат, пише CNN.

Комплектът Lego Boost позволява на децата да строят пет различни умни играчки, включително автомобил, робот и китара, с помощта на сензори и мотори.

Инициативата идва след успеха на комплекта за роботи Mindstorm на Lego, който често се използва в класовете по компютърни науки. Миналата година Lego представи и друг конструктор за роботи WeDo 2.0, с който цели да се преподават научни и технологични концепции на ученици от началното училище.

Още по темата

В последния ход на компанията обаче фокусът е върху програмирането за потребители, а не за образованието. Комплектът Boost включва Move Hub – кубче Lego със сензор за наклон – който задвижва творенията. Специални блокчета с мотори и сензори измерват заобикалящите цветове и разстоянието от обекти по пътя на построените модели.

Потребителите ще трябва да свалят приложение, което включва 60 програмиращи дейности. Децата ще могат да добавят и гласови записи чрез приложението, с което ще дават възможност на играчките си да говорят.

Освен това приложението учи децата как да „подобрят“ творенията на Lego. Щом разберат как сензорите на играчките работят, те биват насърчавани да създават части, които да добавят към всяко от творенията си, независимо дали е част от конкретния комплект. Това означава, че те могат да накарат любимия си дракон да върви или пък пиратският кораб да се движи.

Комплектът, създаден за деца над 7 години, ще бъде пуснат за продажба по-късно през годината на цена от 160 долара.

Новината бе представена в момент, в който все повече компании включват кодиращи технологии в играчките си – от програмируеми роботи до гривни за приятели, които вибрират при тайни съобщения.

По статията работи: Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Хардуер
Microsoft отново ще продава лаптопите на Huawei