IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nintendo увеличава поне два пъти производството на Switch?

Компанията твърди, че търсенето на новата ѝ конзола е по-голямо от очакваното

17:52 | 17.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Nintendo е решила да увеличи поне двойно планираното производство на конзолата Switch в рамките на фискалната си година, завършваща през март 2018 г., като се позовава на силното търсене, твърдят източници, запознати с плановете на компанията, пише Wall Street Journal.

Това предполага, че Switch, която беше пусната в продажба в целия свят на 3 март, се радва на същата инерция, като популярната система Wii преди десетилетие. Ако това наистина е така, тя ще осигури така необходимия тласък, от който компанията се нуждае, след като предишната ѝ конзола Wii U не успя да отговори на очакванията.

Switch, хибриден продукт, създаден за използване както у дома, така и навън, трудно се намира в магазините, откакто беше пуснат в продажба. Nintendo не е разкрила официално данни за продажбите, но подразделението ѝ в Северна Америка описа началния тласък като най-силния в историята на компанията.

Акциите на компанията в петък се търгуваха на цена от 24,905 йени (219,91 долара) в Токио, или с 1% надолу спрямо четвъртък, но от 2 март насам (денят преди премиерата на устройството) са повишили стойността си с 9 на сто.

През фискалната година, започнала през април 2017 г., поддоставчиците, които работят с Nintendo, планират да произведат 16 млн. или повече конзоли Switch. Това е повече спрямо първоначалния план за 8 млн. бройки, твърдят източници, запознати с плановете. Nintendo вярва, че може да продаде повече от 10 млн. бройки през 12-месечния период, допълват източниците. По този начин компанията може да надмине очакванията на много анализатори.

Говорителят на Nintendo отказва да коментира въпроса.

Главният изпълнителен директор на Nintendo Тацуми Кимишима заяви, че компанията ще продаде 2 млн. бройки в целия свят този месец, но източник, запознат с производството, твърди, че броят ще достигне 2,5 млн. и повече.

Nintendo планира да коментира мартенските продажби на Switch и прогнозата си за предстоящата година, когато отчете последните си финансови резултати на 27 април. Тя е склонна да дава по-консервативни прогнози.

Продажбите на конзолата Wii, която се появи на пазара през ноември 2006 г., достигнаха 20 млн. бройки до края на 2007 г. след два празнични сезона.

Продажбите на Switch ще се повишат, когато тя пусне и повече игри. Nintendo запази част от популярните си франчайзи за по-късен етап.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още