Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Хардуер

Основните азиатски доставчици на Apple показаха добри месечни резултати

Hon Hai Precision Industry и Taiwan Semiconductor Manufacturing се радват на ръст от 5,6% на приходите за ноември

Основните азиатски доставчици на Apple показаха добри месечни резултати

Снимка: Архив Ройтерс

Двата най-големи азиатски доставчика на Apple обявиха добро увеличение на месечните си приходи, потенциално успокоявайки опасенията на инвеститорите, че търсенето на iPhone е достигнало най-лошия си момент в своята история, пише Bloomberg.

Taiwan Semiconductor Manufacturing и Hon Hai Precision Industry отчетоха ръстове от по 5,6% на ноемврийските си приходи от продажби – значително увеличение, като се има предвид, че доставчиците на Apple по света свиха прогнозите си за приходите, отразявайки спада в търсенето на най-важния продукт на американската компания.

Въпреки че отразява само 30 дни, представянето на TSMC и Hon Hai е в рамките на най-ключовото тримесечие за годината и може да помогне за балансиране на реториката по отношение на най-новите продукти на Apple, особено за iPhone XR, за който се твърди, че не успява да привлича повече нови потребители по света.

Приходите за ноември на Hon Hai са достигнали 601,4 млрд. нови тайвански долара (19,5 млрд. щатски долара). Те са рекордни за този месец и насочва ръста на приходите от продажби за периода януари-ноември до близо 16% - близо до най-бързия темп на годишен растеж от години.

Още по темата

Приходите на TSMC са достигнали 98,4 млрд. долара, макар че увеличението се забавя спрямо октомври, а това може би показва отслабване на позицията ѝ като основен производител на чипове за най-скъпите устройства на Apple.

Книжата на TSMC и Hon Hai повишиха стойността си с над 1% в Тайпе.

От Lumentum Holdings до Cirrus Logic и Qorvo множество доставчици на Apple свиха прогнозите си или се представиха по-зле от очакваното през последните месеци. Това предизвика опасения за перспективите пред iPhone, докато конкуренцията става все по-голяма, а потребителите изчакват по-дълго време, за да си купят ново устройство.

TSMC, която страда и проблемите на пазара на криптовалути, успя да разочарова инвеститорите с по-слабата прогноза за приходите си за тримесечието, завършващо през декември. Тази прогноза все пак може да отразява несигурността около обтягащите се търговски отношения между САЩ и Китай, посочиха анализатори тогава.

Apple носи около половината от приходите на Hon Hai и около една пета от тези на TSMC, сочат данни, събрани от Bloomberg.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Хардуер
Американските компании могат да получат лицензи за Huawei до края на юли