IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Snap започна да продава очилата си Spectacles във вендинг машини

Оригиналната цена на очилата е 130 долара, но се препродават за до 1000 долара в eBay

10:40 | 11.11.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;</em><em>https://twitter.com/Gamercore</em></p>

Снимка: https://twitter.com/Gamercore

Планът на Snap Inc. за продажба на снабдените с камера слънчеви очила  Spectacles ще проработи, ако се създаде истинска истерия. Компанията изглежда се справя с това, след като започна да продава своя нов продукт, който може да прави до 10-секундно видео, за по 130 долара в жълти ретро вендинг машини, предава Bloomberg.

И планът наистина изглежда работи. Очилата се препродават за до 1000 долара броя в еBay. 



Няколко десетки продукта са вече налични в сайта, като офертите за тях започват от 200 и стигат до над 500 долара. Потребители на eBay са купили поне 9 броя Spectacles в четвъртък на цени от 600 до 1 000 долара.

Феновете на услугата се редиха на опашка на Венис Бич в Лос Анджелис, близо до централата на стартъпа, в надеждата си да закупят устройството от вендинг машина, наречена Snapbot. Сегашното налично количество от Spectacles обаче вече е разпродадено, обяви компанията, като обеща, че скоро ще пусне за продажба нови бройки, но на други места.

Snap има за цел да създаде продукт, който създава чувството, че е игра, надявайки се да избегне съдбата на непопулярната носима електроника, като Google Glass. Самите автомати за продажба са интерактивни. Жълтите кутии, украсени с балони, изглеждат като карикатура на циклоп, който се събужда от дрямка, когато някой се приближи пред него. Дисплеят позволява на купувача на практика да опита предварително очилата в коралов, черен или синьо-зелен цвят. След като прекара кредитна карта, очила се доставят през устата на циклопа.

Проектът като цяло е обвит в мистерия. Следващото място, на което ще бъде поставен Snapbot, ще бъде публикуван на Spectacles.com 24 часа преди автоматът да бъде доставен, съобщават от компанията. Snap заяви, че няма да разпространява продукта сред журналисти или редактори за тестване, въставайки срещу често срещана практика сред производителите на потребителска електроника. Компанията не отговори на въпрос дали в крайна сметка очилата ще се продават в магазини.

Устройството с името Spectacles може да записва до 10-секундно видео, а съоснователят и ръководителят на компанията Евън Шпигел го нарече „играчка“, която може да се ползва например на грил парти или посещение на концерт.

А как функционират самите очила? Както пояснява самият Шпигел, потребителят трябва само да докосне джаджата от едната страна. След това едва светлина показва, че записът тече. Камерата заснема кадри в обхват от 115 градуса. Клиповете след това се изпращат чрез Bluetooth на смартфона (Android или iOS). Не е ясно обаче все още какво е качеството на кадрите. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:22 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още