IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

30 български фирми представят продуктите си в Китай

Открит е павилион във Всеобхватната трансгранична пилотна зона в Ханджоу

18:11 | 20.01.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
30 български фирми представят продуктите си в Китай

30 български фирми представят продуктите си в Китай в българския павилион във Всеобхватната трансгранична пилотна зона в Ханджоу.

Първи мостри са изпратени чрез Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа (б. р. - сътрудничеството между Китай и ЦИЕ е известно като формата 16 плюс 1).

Предоставените от производителите мостри включват мед, сирене, кашкавал, вино, минерална вода, безалкохолни напитки, преработени плодове и зеленчуци, сладкарски изделия и рибни консерви, съобщи Центърът. 

Центърът за сътрудничество бе създаден преди по-малко от година. В края на октомври 2015 г. във Всеобхватната трансгранична пилотна зона в Ханджоу бе открит първият български павилион, като постоянно действаща експозиция.

Това е и първият павилион на страна от ЦИЕ, който се открива в Китай по линия на Центъра.

Продуктите ще бъдат изложени в павилиона преди настъпването на Китайската нова година, за да може повече посетители да имат възможността да опитат българския вкус. Мострите се предоставят от производителите безвъзмездно, а Центърът организира и извършва за собствена сметка доставката им в Китай.

През тази година се предвижда откриването на Български павилион и в Шанхайската зона за свободна търговия. Центърът планира поне още една кампания по износ на български селскостопански продукти и всички български фирми, които досега не са се включили в инициативата, ще могат да го направят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:34 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още