Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

БДЖ с десетгодишен план за погасяване на дълговете към кредиторите

Експерти ще планират разсрочването на задълженията, заяви министър Данаил Папазов

От следващата седмица започва да действа работна група към министерството на транспорта, която да планира десетгодишно разсрочване на всички борчове, които БДЖ има да погасява към кредиторите си. Това съобщи днес по време на парламентарния контрол министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов.

Той отговори на въпрос, зададен му от народния представител и бивш министър на транспорта Петър Мутафчиев във връзка със състоянието и бъдещето на превозвача.

Папазов обясни, че на кредиторите на компанията е представен план за ново преструктуриране на БДЖ за 10 години напред, без да дава повече подробности. 

Още по темата

"Железниците могат да поемат в момента само текущи разходи, но не и дългове, които са в падеж. Холдингът е преминал границата, отвъд която не може да се справи самостоятелно", заяви министърът. Задълженията на холдинга към момента са общо 655 млн. лв., посочи той.

По отношение на управлението на компанията през последните няколко години Папазов уточни, че всички мерки се изчерпват със съкращаване на персонал, което не е довело до подобряване на финансовите резултати.

В момента е предприета ускорена продажба на неоперативни активи, обясни министърът, имайки предвид обявените наскоро процедури за продажба на стари вагони, локомотиви и мотриси.

По статията работиха: автор Елена Калпакчиева, редактор Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
0
 
1
преди 6 години
Той планът за погасяване на задълженията трябва да е поне 100 годишен.

Още от Икономика и политика
Кадър на деня за 5-и май