IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бисер Петков очаква по-съществено повишаване на пенсиите през 2020 г.

Прогнозите са за ръст от над 6 на сто от юли догодина

13:44 | 01.10.19 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Очакванията са, че възходящото развитие на икономиката на България и ръстът на доходите ще дадат възможност за още по-съществено повишаване на пенсиите през 2020 година. Това се посочва в приветствие на социалния министър Бисер Петков по случай Международния ден на възрастните хора - 1 октомври, публикувано на сайта на социалното министерство.

Наскоро министърът коментира, че увеличението на пенсиите от 1 юли 2020 г. ще е с над 6 на сто.

В приветствието за днешния ден министър Петков припомня, че от 1 юли т.г. всички пенсии бяха повишени с 5,7 на сто, което е най-голямото увеличение за последните години, а догодина увеличението ще е по-съществено. Министърът припомня още, че непосредствено след встъпването в длъжност на правителството през май 2017 г. бяха значително повишени минималните размери на пенсиите за трудова дейност.

По думите на Петков желанието на правителството е да се изгради устойчив модел, който да гарантира адекватен пенсионен доход, качествени социални услуги и спокойни старини.

Усилията на правителството са насочени и към развитието на качествени и ефективни социални услуги в общността и в домашна среда, които имат ключова роля за подкрепа на възрастните и насърчаване на тяхното социално включване, се посочва още в приветствието.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
Спящият бик
преди 4 години
Предизборни лакърдии. Като минималната пенсия от 300 лв., които обещаваха днешни управляващи заедно с ГЕРБ!?... Помним, помним... Два пъти на една и съща стръв не кълвем!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още