Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Бойко Борисов: Икономиката на България продължава да се развива устойчиво

На срещата си с Кристалина Георгиева българският премиер изтъкна разумната фискална политика, която страната ни води

Бойко Борисов: Икономиката на България продължава да се развива устойчиво

Снимка: Министерски съвет

Министър-председателят на България Бойко Борисов се срещна с управляващия директор и председател на Изпълнителния съвет на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева. Основен акцент в разговора им в Министерския съвет беше сътрудничеството на България с международната организация и възможностите то да се развива с оглед приоритетите на Кристалина Георгиева като ръководител на МВФ. 

Още по темата

В срещата участва и министърът на финансите Владислав Горанов, информират от пресслужбата на Министрски съвет.

Борисов изтъкна разумната фискална политика, която България води и която е отчетена от международните кредитни агенции. Премиерът посочи, че българската икономика продължава да се развива устойчиво, без да натрупва макроикономически дисбаланси и че страната ни има стабилен напредък по присъединяването към ERM II. От своя страна Кристалина Георгиева поздрави правителството за постиженията в областта на фискалната политика и отбеляза, че това е добър стимул за реализацията на набелязаните от кабинета управленски приоритети.

На срещата бяха обсъдени също предизвикателствата пред глобалното икономическо развитие. Борисов и Кристалина Георгиева се обединиха около разбирането, че осигуряването на по-силен и устойчив растеж следва да продължи да бъде водещ принцип в икономическите политики в световен мащаб.

В рамките на разговора премиерът подчерта, че изборът на Кристалина Георгиева начело на МВФ през септември миналата година е голямо постижение за България. Министър-председателят пожела успех на Георгиева на отговорната й позиция, като изрази увереност, че професионалните й успехи за развитието на МВФ ще имат позитивно отражение и за авторитета нашата страна в международен план.

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (4)

2
 
19
 
4
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Какво друго може да каже Бойко Борисов?
Когато човек е безкнижен гамен и нищо не знае, той не знае колко не знае. Ако добавим и характерното милиционерско-мутренско самочувствие, смехът е готов. Но когато такъв човек представя държавата ти пред света, смехът се превръща в срам. Например последното му участие в откриването на Турски поток, пардон той го нарича Балкански. СМЯХ и тъга!
5
 
12
 
3
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Този кон (ББ) толкова си може да тегли каруцата. Като за оценка 3+.
Проблемът е, че други коне няма. В настоящия политически резерват има само някакви кранти, които се правят на коне.
Без промяна на избирателната система, така и ще си остане. ГЕРБ са на власт, а и ще продължават да бъдат, защото няма реална алтернатива.
0
 
36
 
2
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Малкия проблем е, че на България не трябва да гони стабилен растеж. Такъв растеж е нужен на САЩ, Франция, Германия, Япония и подобни икономики. На България и трябва ускорен развитие, а стабилността да е на втото място, просто защото сме далеч от развитите икономики.
7
 
20
 
1
преди 4 месеца
по-фалшиви хора трудно ше се намерят...

Още от Икономика и политика
За момента БАБХ не открива нарушения с българските стоки в големите магазини