Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Болница "Лозенец" вече е с ново ръководство

Така се слага край на 23-годишното управление на бившия директор Любомир Спасов

Болница "Лозенец" вече е с ново ръководство

Снимка: Архив Ройтерс

Болница "Лозенец" вече е с ново ръководство, след като Търговският регистър вписа промените, предложени от здравния министър Стойчо Кацаров.

От днес болницата ще се ръководи от Радосвет Горнев. В Съвета на директорите влизат адвокат Ивиян Симеонов и фармацевтът Орлин Недев.

Така се слага край на 23-годишното управление на бившия директор Любомир Спасов. 

Още по темата

Той беше сменен от здравния министър Стойчо Кацаров заради незаконни трансплантации и други нарушения в лечебното заведение. Министърът разкри редица нарушения, констатирани при проверка на болница "Лозенец". В лечебното заведение са извършвали незаконни трансплантации и са източвали Здравната каса, съобщи Кацаров.

Здравният министър изнесе и информация за действаща схема с фалшиви документи в болница "Лозенец" и незаконни действия, свързани с извършени трансплантации.

Доц. д-р Радосвет Горнев от 2004 г. до настоящия момент е началник на Клиника по обща и коремна хирургия към МБАЛ „Лозенец“, преподавател в Медицински факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

Адв. Ивиян Симеонов е юрист, изтъкнат специалист по корпоративно, търговско и данъчно право.

Орлин Недев е магистър по фармация, служител на Министерството на здравеопазването от 2014 г., с компетентности в сферата на лекарствената политика и медицинските изделия.

В началото на миналата седмица стана ясно, че Софийският градски съд е удовлетворил искането на проф. Любомир Спасов за спиране на регистрация на новото ръководство на здравното заведение. Съдът признава молбата за основателна и разпорежда вписването на промените в ръководството на болница "Лозенец" да бъде спряно до приключване на производството по жалбата на Спасов. Определението може да бъде обжалвано в едноседмичен срок.

Министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров остро разкритикува и действията на Агенцията по вписванията по казуса. Според него с отказа си да впише промените тя е надвишила своите правомощия, дадени й по закон.

Д-р Кацаров поиска от министъра на правосъдието Янаки Стоилов да извърши проверка и ако съмненията за нередности се докажат, тогава ще поиска смяна на ръководството на Агенцията по вписванията.

Преди ден директорът на Агенцията по вписванията беше сменен с решение на служебното правителство.

По статията работиха: Евгения Маринова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Три филма разказват за историята на здравните кризи в България