IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Здравният министър назначи ново ръководство на болница "Лозенец"

Съставът ще действа до провеждането на конкурс

10:36 | 04.06.21 г.
<p>
	Снимка: БГНЕС</p>

Снимка: БГНЕС

Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, в качеството си на принципал на МБАЛ „Лозенец“ ЕАД, освободи настоящия Съвет на директорите на лечебното заведение и назначи нов състав на съвета до провеждането на конкурс - доц. д-р Радосвет Горнев, адв. Ивиян Симеонов и Орлин Недев. Това съобщават от здравното министерство.

Доц. д-р Радосвет Горнев от 2004 г. до настоящия момент е началник на Клиника по обща и коремна хирургия към МБАЛ „Лозенец“, с множество участия в национални и международни медицински форуми, автор и съавтор на редица научни публикации, преподавател в Медицински факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

Адв. Ивиян Симеонов е юрист, изтъкнат специалист по корпоративно, търговско и данъчно право.

Орлин Недев е магистър по фармация, служител на Министерството на здравеопазването от 2014 г., с компетентности в сферата на лекарствената политика и медицинските изделия.

От състава си Съветът на директорите е определил за изпълнителен директор на болницата доц. д-р Радосвет Горнев, а за председател на Съвета е избран адв. Ивиян Симеонов.

Смяната на ръководството беше очаквана, след като беше анонсирана от здравния министър Стойчо Кацаров вчера. Министърът разкри редица нарушения, констатирани при проверка на болница "Лозенец". В лечебното заведение са извършвали незаконни трансплантации и са източвали Здравната каса, съобщи Кацаров.

Здравният министър изнесе и информация за действаща схема с фалшиви документи в болница "Лозенец" и незаконни действия, свързани с извършени трансплантации.

Очаква се и ръководството на "Александровска болница" да бъде сменено.

Здравният министър Стойчо Кацаров обяви публично резултатите от назначената от него проверка в "Александровска“ болница.

Констатирана е трайна тенденция за влошаване на финансовото състояние на лечебното заведение през последните 10 години. 2012 г. е последната година, през която е отчетен текущ положителен финансов резултат за УМБАЛ „Александровска“, посочва се в доклада.

За периода 2013 г. - 2020 г. (през който директор е бившият здравен министър Костадин Ангелов, бел. ред.) реализирането на загуба става трайна тенденция за дейността на дружеството, пише в доклада и се дава разбивка по години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:14 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още