IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: До дни Станишев ще бъде номиниран за еврокомисар

Лидерът на ГЕРБ се съгласи да участва в консултациите за изготвяне на програма на парламента, предложени от Лютви Местан

11:08 | 04.07.14 г.
Борисов: До дни Станишев ще бъде номиниран за еврокомисар

Лидерът на БСП Сергей Станишев ще бъде номиниран за еврокомисар, който да отговаря по въпросите на имиграцията, съобщи в кулоарите на Народното събрание Бойко Борисов. Той имал информация от сигурни източници, но тя не беше потвърдена от представителите на ДПС и БСП.

Лидерът на движението Лютви Местан коментира, че нямат кандидати за комисари, а председателят на парламентарната група на БСП Атанас Мерджанов заяви, че Борисов „очевидно е над всички в тази държава“.

От изказванията пред журналисти стана ясно още, че Бойко Борисов е съгласен с предложението на лидера на ДПС Лютви Местан да има консултации във вторник при председателя на парламента Михаил Миков, на които да бъдат уточнени законите, които ще приеме парламентът до разпускането си на 6 август.

Ако той отиде, както заяви днес, това означава, че най-вероятно на 8 юли ще стане ясна съдбата на парламента до издаването на указа на президента за предсрочното му разпускане, защото „Атака“ категорично бойкотира работата на Народното събрание, а от два дни и ГЕРБ отказа да участва в заседанията, защото, според тях, мнозинството лъже.

Бившият премиер отново разкритикува управляващите за цялостната им политика.

Той бе категоричен, че сегашното правителство назначава посланици от Държавна сигурност и сключва договори за пътища и магистрали, "за които през октомври ще казват: "Борисов не иска да се разплати с бизнеса".

„След изборите ще вдигнат цената на тока и там, където са кметове на ГЕРБ, с 11% парното. Това е брутално действие от тяхна страна. Няма и грам да искат съгласие, да искат нещо нормално. Всичко е наопаки, до едно“, заяви той.

Борисов предупреди още, че отиващото си правителство ще остави служебния кабинет без пари с отказа си да актуализира бюджета. Според него след това управление няма система, която вече да не е разрушена. Той беше категоричен, че в крайна сметка се видя, че без „Атака“ правителството не е могло да работи.

„Сергей Станишев и Лютви Местан да кажат как са карали една година „Атака” да бъде в парламента“, призова в заключение лидерът на ГЕРБ.

Още политически новини можете да прочетете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още