Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

БСК ще работи за съживяването на вътрешното търсене и социалната реформа

На общо събрание на организацията на постовете си бяха преизбрани председателят на УС Сашо Дончев и изпълнителният директор Божидар Данев

В периода 2014 - 2018 година Българската стопанска камара (БСК) ще работи за съживяване на вътрешния пазар и засилване на ролята на България в международната търговия, за създаването на условия за постигане на ускорен и устойчив растеж, както и за стабилна регулаторна среда и намаляването на административния натиск.

Приоритет ще бъде и ефективното функциониране на правораздавателната система, както и реформата на социалните системи – образование, здравеопазване и социално осигуряване.

Това става ясно от думите на преизбрания председател на Управителния съвет на организацията Сашо Дончев пред участниците в 14-то Общо събрание на БСК.

Той допълни, че устойчивото развитие и ефективното използване на природните ресурси, развитието на човешките ресурси и нулевата толерантност към корупцията, търговията с влияние и неформалната икономика остават основни принципи в работата на организацията до 2018 г.

Още по темата

Дончев обясни още, че основен приоритет за периода ще бъде повишаване на ефективността на взаимодействие с държавните институции, социалните партньори и национални и международни организации.

Целта е да бъде постигнат „радикален обрат в националната и секторната конкурентоспособност”, както и ускорен икономически растеж, допълни още той, цитиран от пресцентъра на БСК.

По време на събранието днес беше преизбран и изпълнителният директор на организацията Божидар Данев. За първи път в историята на БСК в управителния съвет е избрана и дама – Виолина Маринова, която е председател на УС и главен изпълнителен директор на „Банка ДСК”.

Сред новите членове на УС на БСК са още председателят на БАН Стефан Воденичаров, ректорът на Техническия университет Марин Христов, председателят на УМБАЛ „Св. Анна” в София Димитър Димитров, собственикът на „Дарик радио” Радосвет Радев и Петър Петров, директор „Корпоративни клиенти” в Мтел.

По статията работиха: Деляна Петкова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
ЕК одобри схема за гаранция от 255 млн. евро за подкрепа на МСП в България