IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСП води преговори за създаване на голяма лява коалиция

Участват лидерите на "Движение 21", АБВ и "Нормална България"

17:56 | 20.05.21 г.
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Водят се преговори за създаване на голяма лява коалиция. Инициативата е на лидера на БСП Корнелия Нинова, съобщава БНТ.

В разговорите участват лидерите на "Движение 21" Татяна Дончева, на АБВ Георги Първанов и Румен Петков и на "Нормална България" Георги Кадиев.

Всички те са били част от БСП, но по различни причини през годините се разделиха с партията и създадоха нови формации.

Целта е общо участие на извънредните парламентарни избори на 11 юли.

Георги Първанов потвърди, че трябва да има обединена левица, която да си постави за цел спечелване на изборите на 11 юли. 

"Едно време направихме "Коалиция за България" за три години, сега трябва да направим новата коалиция за 3 дни", заяви Георги Първанов.

В профила си във Facebook Георги Кадиев потвърди, че се водят преговори, като уточнява, че не са стигнали докрай, но е убеден, че трябва да се намери формула.

Възможно е споразумението да стане факт на 25 или 26 май.

По повод създаването на лява коалиция Мая Манолова коментира, че "трансферният прозорец за партиите очевидно е отворен и от "Изправи се! Мутри вън!" не участват в това".

"Изправи се.БГ" не е партия, не участва в трансфери. Ние сме гражданска платформа и нямаме връзка с никакви коалиции на келепира и с никакви форми на ТКЗС-та". Не участваме и в трикове, активни ПР мероприятия и организирани пропагандни групи за коалиции", допълва Манолова.

Днес стана ясно, че ВМРО, „Воля“ и НФСБ ще се явят обединени на изборите на 11 юли в коалицията „Българските патриоти“. Трите партии са подписали предизборно споразумение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още