Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Българите в Брюксел работят основно като чистачки и строители

Делът на европейските имигранти в столицата постоянно расте, с изключение на броя на британците и гърците, показва проучване

Българите в Брюксел работят основно като чистачки и строители

Снимка: Pixabay

Българските граждани, заселили се законно в Брюксел, работят основно като чистачки и строители. Това показват данни, представени в местни медии, съобщава БТА.

Отбелязва се, че чужденците от ЕС съставляват 23 на сто от столичното население. Най-често европейските имигранти са на възраст между 25 и 54 години. По-голям е делът на жените имигранти от новоприетите държави от ЕС, като единствено при гражданите на България, Румъния и Полша се наблюдава числено превъзходство на мъжете. 

Още по темата

Населението на Брюксел е 1,2 милиона души, като от тях 275 хил. са имигранти от ЕС. Делът на тези чужденци е нараснал между 2000 и 2018 г. със 130 хиляди души, показват данните.

Допълва се, че делът на европейските имигранти в столицата постоянно расте, с изключение на броя на британците и гърците. От 2016 г. насам се отчита задържане на притока на новодошли европейци, вероятно заради липсата на нови разширявания на ЕС. 

По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Ралица Пейчева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

6
 
11
 
1
преди 2 години
Българките в Брюксел работят основно като пpоститутки.

Още от Икономика и политика
Пандемичните спестявания глобално са основно към банкови депозити